top of page

Det här är kitesurfing

DEN ULTIMATISKA SPORTEN

I kitesurfing är du både pilot och surfare. En sport där du kombinerar både din skicklighet att flyga kiten med att balansera på surfbrädan. Men kitesurfing är så mycket mer än så, den ger motion, naturupplevelse, glädjerus, adrenalinkick och många nya vänner. Det råder en vänlig, social och hjälpsam gemenskap på stränderna.

Kitesurfing är en sport som är en blandar wakeboarding, surfing, paragliding, ja till och med gymnastik. Det genererar en upplevelse som troligtvis gör dig hooked efter bara några minuter. Sporten är vind- och väderberoende samtidigt som den är beroendeframkallande

EN FANTASTISK SPORT ..

Som kitesurfare utnyttjar du vindens kraft med hjälp av en kite eller drake för att kunna surfa på vattnet med en kitebräda. På vintern används en snowboard, skidor eller skridskor.

Kiten är aerodynamiskt designad som en flygplansvinge för att flyga och generera kraft med hjälp av vinden. Kitebrädan påminner om en wakeboard eller en mindre surfbräda och fungerar som ett roder.

Det finns också något väldigt ’zen’ i hela kitesurf upplevelsen. Att känna att kiten är din motor, vinden ditt bränsle och brädan ditt fordon är en ’sweet spot’ av balans som exponerar dig att vara i stunden av nuet.

..SOM DU KAN TA TILL VILKEN NIVÅ SOM HELST

OSANNOLIGT VID FÖRSTS ÖGONKASTET..

Du kanske tänker nu, ”Man måste vara väldigt stark och ha mycket armmuskler för att göra det här!”. Lyckligtvis är det en vanlig missuppfattning inom kitesurfing.

Kitesurfing är en sport som passar alla. Tack vare selen som du har när du kitesurfar kan kraften som draken drar dig med bli buren av selen, vilket betyder att ingen kroppsstyrka krävs, och du styr draken med lätthet.

..MEN ALLA KAN LÄRA SNABBT OCH ENKELT

VINDENS KRAFT ..

Den viktigaste faktorn för att utöva kitesurfing är att det ska blåsa. Inte för lite och inte för mycket.

Det blåser nästan varje dag, men för att kitesurfa behöver det vara ”rätt” vind. Rätt vindriktning, rätt vindstyrka och inte för turbulent vind.

Att förstå vindprognoser bedöma vindstyrkor, vindriktningar och vindkaraktärer ökar dina möjligheter att kunna kitesurfa mycket.

Det är svårt att veta långt i förväg hur det ska blåsa. Så snabba beslut och kort varsel behövs också för att du ska få till många bra sessions.

Har du ett flexibelt jobb och en förstående partner så ökar dina chanser ytterligare att få mycket surfing.

Att förstå vindfönstret, där kiten flyger och genererar kraft är något varje kitesurfare måste kunna. Det lär du dig när du går din kitekurs.

Variationen av ”stilar” är enorm, du kan göra så mycket. Kanske gillar du kryssa runt kobbar i skärgården eller tycker om att surfa fort med hög hastighet över vattnet. Eller älskar göra nya tricks och freestyle. Eller  hoppa riktigt högt. Eller surfar du på vågor.

Egentligen behöver du inte välja, du kan göra lite av varje, de flesta kitesurfar för att det är så kul och ger så mycket frihetskänsla.

Oavsett vad du gör kommer du troligtvis att bli helt hooked av känslan som kitesurfingen ger.

Även fastän det ser svårt ut vid första ögonkastet, kan du lära dig kitesurfing snabbt och enkelt. Det brukar ta ungefär två dagar för att lära sig grunderna och ytterligare någon dag för att surfa kontrollerat dina första metrar.

Ju bättre förberedd du är, desto lättare kommer det att bli. Så varför inte börja kitesurfa nu. Den enda risken som finns är att du får riktigt kul.

LÄS MER OM VÅRT KURSUTBUD:

097fa849-9ebf-4f5a-afc5-dca879c36f6d.png

VÄLJA RÄTT UTRUSTNING GÖR EN SKILLNAD

För att fortsätta med kitesurfing efter du gått din kitekurs behöver du investera i utrustning. Då har du full frihet att åka till stranden när du vill. Förutsatt att det blåser.

Först behöver du bestämma vilken storlek på både brädan och kiten som passar din vikt, längd och din erfarenhetsnivå.

Att välja prestanda och karaktär på kiten utifrån din åkstil, användningsområdet och önskemål är också en viktig del.

Vi har mycket lång erfarenhet av kitesurfing och stor produktkännedom om olika märken, modeller och lämplighet. Vi hjälper dig med att hitta rätt kiteutrustning.

KITESURFING ÖPPNAR EN NY VÄRLD AV RESMÅL

Det finns ingen tvekan om att kitesurfing öppnar en ny värld av otroliga resedestinationer. Tänk dig kristallklart vatten, surfa i enbart shorts och härlig gemenskap med nya vänner.

Varje kiteresa är en unik erfarenhet vare sig du är en nybörjare eller erfaren kitesurfare. Häng med oss på våra arrangerade kiteresor till destinationer i världsklass. Var med och dela en gemenskap av intressanta och fascinerande individer. 

54cfc0a1-6e83-4293-bbb8-027b8cfb5928.jpg
bottom of page